dissabte, 23 de gener del 2010

Empanada

El divendres per sopar, ens va venir de gust fer una empanada. Com va ser una mica pensat i fet, la vam fer senzilleta. Ara us explico com la podeu fer:

Pel farcit, fem un sofregit de ceba i tomàquet, amb pebrot vermell. Quan ja és gaire bé a punt, li afegim tonyina en conserva, perquè agafi el gust del sofregit. A part, també preparam 4 ous durs, i unes sardinetes de llauna per completar el faciment.

Pel que fa a la massa, necessitem:
- 200 grs. de farina
- 50 grs. d'aigua
- 50 grs. de mantega
- 20 grs. d'oli (dues cullerades soperes)
- 1 ou
- 1 culleradeta de cafè de sal
- 1 cullerada sopera de ví blanc (opcional)

Barregem tots els ingredients en un bol, fins aconseguir una massa homogènia. Deixem reposar uns deu minuts, i dividim la massa en dues parts iguals.
Estirem cada una de les parts amb el corró, que quedi amb poc gruix. Posem una de les parts en una safata amb paper de forn a sota, i procedim a cubrir-la amb el farcit de tonyina, tot ben repartit. Afegim els ous tallats a rodanxes i les sardinetes per sobre.
Tapem amb l'altre mitat de massa, que ens cobreixi tot el farcit, i fem uns plecs entre les dues parts de massa per segellar. Punxem la tapa amb una forquilla, perquè surti el vapor de dintre i no ens pugi molt la massa. Finalment, pintem la superficie amb ou batut i enfornem a 200º uns 30 minuts.

Aquí en teniu el resultat. Estava realment bona. Per sort, em surten millor les empanades que les fotos. Miraré de millorar amb un curset accelerat de fotografía.

5 comentaris:

  1. Per ser improvisada, aquesta empanada té una pinta deliciosa! El farcit de tonyina i sardines m'encanta.
    Les empanades o les pizzes fan molt sopar de divendres, oi? :)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Gemma. És cert el que dius dels sopars. Cada dissabte a casa fem pizza. Ja us penjaré la última que vaig fer.
    Fins aviat.

    ResponElimina
  3. es veu realmente deliciosa! res com una empanada feta a casa!
    pt!

    ResponElimina
  4. Doncs una panada improvisada però amb una pinta meravellosa ( encara que et dono una miqueta la raó amb les fotos del tall) però si és bona les fotos es perdonen.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Jo, com la Gemma, penso que les empanades i les pizzas fan sopar de divendres!!! si més no, a casa meva!
    T'ha quedat boníssima!!!!
    Un petó

    ResponElimina