dissabte, 20 de febrer de 2010

Bunyols de l'Empordà

Ara que el Carnaval s'ha acabat, i entrem de ple a la Quaresma, temps de "moderació i d'abstinència", he pensat que el millor que podem fer son uns bunyols de l'Empordà, ja que jo no soc ni moderat ni abstinent.

N'he fet una quantitat considerable per repartir-los a la familia i amics, però vosaltres podeu adaptar la recepta segons les vostres necessitats, encara que per a mi, la necessitat de bunyols sempre és gran. M'agraden molt!!!!

Ingredients:
- 1000 grs. de farina
- 15 grs. de sal
- 150 grs. de sucre
- 75 grs. de llet
- 75 grs. d'anís
- 90 grs. de mantega
- 7 ous
- 80 grs. de llevat premsat
- 80 grs. d'aigua
- 1 cullaredeta de cafè de canyella, de nou moscada i de coriandre
- 10 grs. de matafaluga

Amassem tots els ingredients excepte la matafaluga que l'afegirem just al final de l'amassat, i l'aigua, que l'afegirem poc a poc.

Quan acabem l'amassat, tallem porcions d'uns 300 grs. aproximadament, bolegem i deixem reposar uns 5 minuts. Després, formem un barrot, tallem els bunyols, fem un forat al centre, els posem en una llauna untada amb oli i els deixem fermentar al menys mitja hora.

Fregim els bunyols amb oli abundant, millor que sigui de girasol. Els posem en paper absorbent o una reixa perque es desprenguin de l'oli sobrant, els ruixem amb anís i els ensucrem.

I ara vé la part millor. Ja us els podeu menjar!!!

6 comentaris:

  1. Nosaltres normalment fem els de vent, però no diria pas que no a una safateta d'aquests bunyols... Amb el foradet al mig t'han quedat molt bonics, es nota que hi tens pràctica ;)

    ResponElimina
  2. Enric, això és un pecat! bunyols de l'Empordà en dius? jo faig bunyols de vent però aquests també m'agraden força!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Si que surten bons, i els de vent també m'agraden molt.
    Hi ha un petit truc per tallar-los i fer el forat amb comoditat. Poso la massa a la nevera per agafar una mica de consistència i treballar millor. Un cop formats els bunyols, els deixo una bona estona fermentant.
    Gràcies a les dues. Un ptó.

    ResponElimina
  4. quins bunyols més bons! tinc ganes de preparar-ne, a veure si m'animo.
    pt!

    ResponElimina
  5. He descobert el teu bloc a partir d'un comentari teu al bloc No tot són postres a la cuina. He arribat aquí i m'he trobat aquests bunyols que tenen una pinta boníssima!. Donaré una volteta més entretinguda!.

    ResponElimina
  6. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina