dimarts, 16 de març del 2010

Baguette francesa

Em van donar fa uns dies una recepta per fer una baguette francesa. Suposo que li diuen francesa perque porta mantega i sucre, ja que la resta és igual que una baguette de les que fem aquí. Això si, aquesta engreixa una mica més, però per compensar, en mengem una mica menys i llestos.

Ingredients per fer 4 barres:

- 625 grs. farina de mitja força
- 375 grs. aigua (que no sigui massa freda)
- 10 grs. Sal
- 25 grs. llevat premsat
- 15 grs. mantega
- 10 grs. de sucre


Amassem tots els ingredients, i un cop tenim una massa ben fina i que no s’enganxi a les mans, la posem sobre un drap enfarinat i la tapem amb un altre drap. Deixem reposar uns 45 minuts.

Un cop reposada la massa, fem quatre parts més o menys iguals (cada part pesarà uns 260 grs. aproximadament), i formem les barres, el més llarg possible però que ens càpiguen a la safata del forn. Les deixem reposar uns 45 minuts més.


Un cop fermentades, les posem en una safata amb paper pel forn, o lleugerament enfarinada perquè no se’ns enganxin les barres. Fem un tall longitudinal sobre la barra i enfornem a 190º durant 30 minuts, depenén de cada forn.

5 comentaris:

  1. T'ha quedat de forner professional, amb el tall al mig perfecte! I amb l'afegit de la mantega i el sucre, deuen ser un vici!

    ResponElimina
  2. Enric, quin nivell!!! Ja veig que al final m'hauré d'animar a fer pa,
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. I tan que ets un tros de pa, no... millor dit, ets el rei del pa!! Aquestes barres són un bé de déu, tan ben fetes, ja m'imagino el gust que conferiran la mantega i el sucre!! Enhorabona.

    ResponElimina
  4. Enric t'han quedat unes baguettes perfectes!!!
    de professional!

    ResponElimina
  5. Per fí una recepta que funciona, ja estaba tan desil.lusionada que estaba per desistir de un dels meus desitjos (fer pá a casa)
    Gràcies Enric

    Ángels

    ResponElimina