dissabte, 13 de març del 2010

Tiramisú de la Núria

L'altre dia, en una celebració amb uns companys, la meva amiga Núria de Collbató ens va obsequiar amb uns deliciosos tiramisús.

Jo no sabia com es fa, i ella molt amablement em va passar la recepta. Algún dia probaré a fer-la, però veient com li surt a ella, segur que m'hauré d'esforçar molt per tan sols arribar a fer una burda imitació del seu tiramisú.

I és que la Núria, a part de fer molt bons pans, és una autèntica crack dels pastissos. Ja us explicaré algun dia les diferents delicies pastisseres que ens prepara de tant en tant.

Ingredients:

- 3 rovells
- 50 gr de sucre
- 3 cullerades de rom negre
- 250 gr de mascarpone
- 200 gr de nata muntada
- Cafè
- 250 gr de melindros
- Cacau en pols

Elaboració:

Elaborar un zabaione amb els rovells d´ou, el sucre i el rom.
Amb l´ajut d'una forquilla, aixafar el mascarpone fins que quedi com una crema. Barrejar el zabaione amb el mascarpone.
Afegir poc a poc la barreja anterior a la nata muntada.
En una safata, colocar una capa de melindros, pintar amb el cafè i fer una capa amb la crema de formatge. Tornar a fer una capa de melindros i així fins a dalt, acabant amb la crema de formatge.
Espolvorejar amb cacao en pols i reservar a la nevera.


Recomanacions: per a una major consistència afegir-hi 4 fulles de gelatina. Passos: hidratar-les en aigua freda 15 minuts i secar-les sobre el paper de cuina. Fondre les fulles al foc, es desfan molt ràpid. Retirar del foc i afegir-hi una mica de massa perque s´hi vagi habituant, tot seguit acabar de barrejar-ho tot, sempre amb una llengua i el moviments suaus.

5 comentaris:

  1. És bo el tiramisu, veritat? I estic segura que quan t'hi posis et sortirà perfecte, ja ho veuràs!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. El tiramisú és de les meves postres preferides... A la teva amiga li ha quedat fantàstic! Per cert, ahir mateix vaig passar per Collbató tot anant a escalar a Montserrat :)

    ResponElimina
  3. Hola Enric, a mi el tiramisú m'encanta. Però em fa no se que el tema dels ous crus així que opto gairebé sempre per les versions que no en porten.
    En que ens presentes avui t'ha quedat espectacular.
    pt!

    ResponElimina
  4. Hola, t'acabem de descobrir gràcies al bloc de la Dolça, ens agrada molt el que fas i com ho fas. Salut.

    ResponElimina
  5. Gràcies companys de La cuina vermella, i sigueu benvinguts al meu bloc. Aprofito també per donar les gràcies a tots pels vostres comentaris.
    Enric.

    ResponElimina